16 april 2016
14:00

IFK Lidingö FK 9

Referat: IF Brommapojkarna 16 - IFK Lidingö FK 9

Smedshagen bjöd på duggregn när vi i premiärmatchen i P11-15M tog emot IFK Lidingö 9. Vi öppnar upp matchen bra och har det mesta av bollen och spelet på deras planhalva. I 4:e minuten får Malle tag i bollen och drar till ett inte alltför hårt skott men målvakten lyckas på något underligt sätt tappa in den. 1-0 och vi får mer självförtroende. Två minuter senare drar Adam till ett långskott som målvakten tippar över ribban till hörna. Vi fortsätter att ha det mesta av spelet på deras planhalva och i 13:e minuten bryter Jonathan deras uppspel och slår en fin passning fram till Malle som kyligt lyfter in 2-0. Tre minuter senare kastar Adam ett snabbt inkast till Ture som driver fram och sätter 3-0 i bortre burgaveln. Sedan står vi och sover när de får hörna i 18:e minuten och de kan väldigt enkelt sätta 3-1 vid bortre stolpen. En minut senare har vi ett fint anfall som avslutas av Victor Y med ett skott högt upp på utsidan av stolpen.
Tyvärr är vi inte alls på tårna i andra halvlek. Vi står inte nära våra motståndare och de får föra spelet. I 7:e minuten får de straff som de bestämt rullar in till 3-2. Vi sticker upp och Adam har ett nytt långskott som målvakten räddar och Jonathan är framme på returen men målvakten räddar den också. I 14:e minuten får de en frispark som Adam försöker nicka bort men den touchar bara hans huvud och går in i eget mål. 3-3 är ett faktum. Vi har nu tappat allt av vad samspel heter. Det är så virrigt i försvarspelet att jag var tvungen att ryta till ordentligt. Om det hade betydelse eller inte vet jag inte, men i 18:e minuten bryter vi deras uppspel på vänsterkanten och bollen går till Malle som avanserar några steg innan han slår ut bollen till höger till Alvin som rundar backen och tar sig in i straffområdet innan han blir fälld. Domaren pekar på straffpunkten och Yusuf stegar fram. Lika kylig som vanligt rullar han in 4-3. Vi lyckas hålla emot sista minutrarna och vinner med 4-3.
Första halvlek är ok men andra är långt ifrån bra (till och med dålig), så vi ska vara glada att vi lyckas vinna matchen. Tyvärr krockade Jonathan med deras målvakt och fick en rejäl smäll på höger foten. Hoppas att det inte var något allvarligt och han är tillbaka i nästa vecka.